Inbjudna från regionen och kommunen kom till bygdegården den 20 november efter inbjudan från Dingtuna Centeravdelning. Ett 20-tal Dingtunabor mötte upp och fick tillfälle att framföra sina erfarenheter. Se under fliken Notiser.
Kategorier
Inbjudna från regionen och kommunen kom till bygdegården den 20 november efter inbjudan från Dingtuna Centeravdelning. Ett 20-tal Dingtunabor mötte upp och fick tillfälle att framföra sina erfarenheter. Se under fliken Notiser.
Vid ett möte på torget den 12 sept berättade representanter för fastighetsbolaget om storlekar och hyror på lägenheterna (som nästan alla är 2-rummare), om gemensamma lokaler m.m. Se flik Projekt.
/Lördagen den 21 september blir det en busstur på slingriga vägar i Dingtuna socken. En berättelse om gårdar, folk, historia och samhällsliv. Buss från Dingtuna torg kl. 11.00 och åter till torget omkr. kl. 15. I resan ingår lunch på Bistro Box vid Västerleden. Guide under resan är Alf Olsson. Pris 300 kr inkl. lunch. Anmälan till 073-540 0015 eller 518jonsson@telia.com senast den 12 sept.
Prismakören från Tillberga församling besökte oss och framträdde tillsammans med Albertuskören i Dingtuna kyrka. Se fliken Bilder.
Som ny redaktör för Dingtuna Hafsblad har Kim Saragulko utsetts. Vi hälsar dig, Kim, mycket välkommen! Mejladress och telefon finns under fliken Föreningsrådet/Dingtuna Föreningsråds medlemmar.
Minns gamla Dingtuna! Onsdagen den 23 augusti visas ett par filmer från gamla tider i Dingtuna Bygdegård. Vi får återbekanta oss med Tunahallen – Dingtunas stolta livsmedelsaffär – och dess föregångare Emil Erikssons Speceriaffär i mejeribyggnaden. Kl. 18.00 börjar det och i pausen serveras fika. Ingen avgift och gratis fika – evenemanget ingår i projektet ”Vi är Dingtuna”.
Rudbeckianska gymnasiet i Västerås firar i år 400-årsjubileum. Den officiella högtidligheten ägde rum den 24 maj, då ett minnesmärke avtäcktes av kronprinsessan Viktoria. I samband med detta hade Hahrska gymnasiet tagit på sig att arrangera en klädparad för att visa hur klädmodet varierat under de 400 åren.
I paraden deltog de för oss i Dingtuna kända Eva Svanbäck-Lidman och hennes dotter Linda (nyligen flyttade till Västerås). De stod modell för tjänstefolk som de klädde sig under 1800-talet, Alma (Eva) och Ida (Linda). Efter en presentation på ett lastbilsflak på läroverksgården tågade följet av modeller runt i stan och visade sen upp sig på biblioteket.
En dag för alla Dingtunabor söndagen den 14 maj vid Dingtuna Bygdegård. Se inlägg under fliken Evenemang.
Trevligt med alla dessa krokusblommor som står i rader utmed hela Stationsvägen. Jag gissar att det är Västerås kommun som planterat dessa.
Nu börjar rivningen av den gamla kebabfabriken vid Dingtuna Torg. Det är Västerås stad som ansvarar för rivningen och att det blir grusad yta efteråt. Ett stängsel är uppsatt runt om. Rivningen beräknas vara klar strax efter midsommar.
Man kan läsa mer om detaljplanen på vasteras.se/dp1964.